Grundkursus i sanseintegration (tages online)

Sanseintegrationen udvikles med raketfart de første år af barnets liv og har stor indflydelse på barnets motorik, adfærd, koncentrationsevne, opmærksomheds-spændvidde, indlæring, selvværd, robusthed, glæde, søvn og madglæde / kræsenhed.

Det er derfor af stor betydning, at alle der arbejder med børn har denne viden om sanseintegration. Hvordan sanseintegrationen almindeligvis udvikler sig, og hvad der kan gå galt.

Med viden om sanseintegration kan du forebygge sanseintegrations-vaskeligheder og hjælpe børn, der allerede har symptomer.

Sanseintegrationens viden kan også bruges til, at styrke de ressourcestærke børn – samt hjælpe på spisevanskeligheder, gavne søvn- og / eller stressproblemer mv.

Undervisning

 • Barnets sansemotoriske udvikling
 • Sanseintegrationens betydning for barnets indlæringsevne
 • Sanserne – budbringere mellem krop og hjerne
 • Inspiration og afprøvning af sjove sanselege
 • Sanseøvelser der øger lysten til flere aktiviteter
 • Den rette mængde stimuli – i forhold til barnets udvikling
 • Hvile og søvn
 • For for symptomer på en forsinket sanseintegration
 • Forebyggelse af sanseintegrationens problemer
 • Symptomer hos børn der trænger til lidt ekstra
 • Sanselege, Legetøj og sanserum
 • Sanselegetøj med mange funktioner
 • Lege der dæmper urolige børn
 • Sanseintegrationens test
 • Indretning af sanserum

Resultatet er, at du

 • Opnår viden om, hvordan de almindelige daglige aktiviteter kan bruges til, at stimulere barnets sanser og indlæringsevne
 • Kan skabe et aktivt miljø, som giver de bedste betingelser for at udvikle optimal sansemotorik, MHP. de fysiske rammer, legetøj og de opgaver, du giveren børnene
 • Opnår viden om sanseøvelser, der stimulerer sanserne og motorikken
 • Kan stimulere og styrke barnets fornemmelse af Kroppen
 • Adgangsgivende til Sanseinstruktøruddannelsen.

Målgruppe: Alle der arbejder med børn

Det får du med dig:

– Vigtig viden der kan hjælpe sarte, sensitive, klodsede og hyperaktive børn.

– Mange helt konkrete lege for små og større børn, 0 – 8 år, og du lære at lave legeredskaber, der styrker barnets sansemotorik.

– Baggrundsvinden om sanseintegration og de 8 sanser.

– Viden om barnets sanseudvikling, som sætter dig i stand til selv at udvikle forskellige sanselege.

– Adgangsgivende til Sanseinstruktøruddannelsen

Sansetrolde fylder 8 år, derfor har du nu, som noget særlig, mulighed for at købe vores online grundkursus i Sanseintegration særskilt og med rabat og senere tilkøbe selve Sanseinstrutøruddannelsen, når du kan mærke, at du brænder for området som vi gør : – )

Fødselsdagstilbud glæder til og med den 1. dec. 2019 

For private: 2.495 kr. (Normal pris 3.495 kr.) Spar 1000 kr.

For virksomheder/ Institutioner /bruttolønsordningen: 3.118,75 kr. (Normal pris 4.368,75 kr.)

Hvis I er 2 veninder/kollegaer eller flere, der ønsker at tage uddannelsen og dermed kunne sparre sammen, får I 500 kr i rabat hver – kontakt Ina på mail: ina@sansetrolde.dk for mere info. herom….

For privat(uden moms)

button (3)

For firma(med moms)

6 thoughts on “Grundkursus i sanseintegration (tages online)

 1. Kære Kirsten 🙂
  Jeg og min kollega er begge ergoterapeuter som arbejder med børn med forskellige former for mental retardering samt sansemotoriske udfordringer. Vi ønsker at få sat mere skub i lege der stimulerer børnene til udvikling, men vi mangler inspiration til dette. Vi kiggede derfor efter et kursus der kunne supplerer den viden i har fra vores uddannelse og så dermed det du udbyder. Vi har snakket om, om det er muligt at springe grundforløbet over, da vi tænker at vores viden og forudsætninger på nuværende tidspunkt svare til det vi kan læse at grundforløbet indeholder.
  Vi har også kigget på den workshop som du havde i juni, kommer den igen? Lad mig høre hvad du tænker 🙂
  Kh Anne Elizabeth Sørensen ergoterapeut

  1. Hej Anne
   Tak for dine spørgsmål. Jeg har fået dette spørgsmål flere gange fra ergoterapeuter – og jeg regner med I godt kan springe Grundkurset over ( dog har flere ment, at de ikke kunne undvære det, alligevel) men i arbejder jo med børn, så det tror jeg godt I kan. Det ville også være spændende, at få jer med i vores Klub på facebook, hvor I kan kommunikere med de nuværende og tidligere SanseInstrultør-studerende.
   Hvis I får mulighed for at møde op på vores øvedage, kan I også møde nogle af dem. Jeg gennegår både noget teori og praktiske øvelser –
   Lige pt. har jeg ikke planlagt nogle Workshop
   Kirsten

 2. Hej igen, og tak for svar.
  Hvis vi er to der taget kurset samtidig, kan vi så vælge at lave opgaver som en gruppe, eller skal vi afleverer opgaver individuelt?
  Vh Anne Elizabeth

 3. Hej!
  Jeg vil gerne lære mere om sanseintegration. Jeg ved allerede noget da jeg i forbindelse med min pædagoguddannelse, samt en efteruddannelse på Gøsselskolen har lært om dette emne. Men det roder lidt for mig og jeg vil gerne blive tydeligere i at kunne forklare om emnet. Jeg er mildt sagt ikke vild med online forløb, så jeg er meget interesseret i hvornår i afholder workshops.
  Mange hilsner fra Eva.

  1. Hej Eva 🙂

   Pt. har vi ikke planlagt nogle workshops, men når man køber vores kurser/uddannelse, så er der øvedage en gang om måneden i Nyborg fra kl. 11 – 16 typist en søndag, hvor der også er undervisning, som vores kursister gratis kan deltage i.

   Mange hilsner
   Ina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *